Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев откри новия асфалтиран участък на ул. „Богомил”

Кметът Иван Тотев откри новия асфалтиран участък на ул. „Богомил”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев откри реконструирания участък на ул. „Богомил” между улиците „Петко Д. Петков” и „Родопи”, където вместо по паваж автомобилите вече се движат върху нова асфалтова настилка.

Това е завършекът на един проект, започнат със средства от облигационния заем още през втория кметски мандат на д-р Иван Чомаков, но тогава реализирането му е спряло до ул. Родопи”, отбеляза инж. Тотев и припомни, че много от стартираните по онова време проекти са финализирани едва през този мандат.

След пътя към Овощарския институт, това е последният от големите обекти, които завършваме тази година. За него целево бяха пренасочени средства от общинския бюджет, тъй като имаше много жалби от граждани, допълни кметът.

На кръстовището с „Родопи” с червена асфалтова смес, за да изостря вниманието на шофьорите, е изградено първото в града повдигнато със 7,5 см кръстовище и пешеходни пътеки. Предвидени са комуникации за светофари, които предстои да бъдат изградени на по-късен етап.

Догодина имаме планове да продължим реконструкциите за подмяна на паважни с асфалтови настилки. Сред приоритете ни са бул. „Македония”, в много напреднал стадий на служебно проектиране е и отсечката на „Петко Д. Петков” от кръговото на Богомил” до църквата „Св. Петка”, каза още инж. Иван Тотев.

5,729 total views, no views today