Начало Пловдив днес Община Пловдив реализира проекти за 218 милиона лева

Община Пловдив реализира проекти за 218 милиона лева

218 милиона лева е общата стойност на проектите, които Община Пловдив реализира в момента. Няма проект, с който през последните две години да сме кандидатствали и да не сме получили финансиране, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Всички компоненти на така важния за Пловдив транспортен проект на стойност 46 милиона вървят в график, допълни заместник-кметът инж. Александър Държиков.  Активно се работи по процедурата за електронно таксуване в масовия градски транспорт, предстои отваряне и на документите по процедурата за интелигентни светофарни уредби на 57 кръстовища.

Центърът за градска мобилност, част от транспортния проект, ще е в бившия хотел на Ванко 1, който правителството с министър-председател Бойко Борисов прехвърли като собственост на Община Пловдив през 2012 г. Наложилото се препроектиране на сградата е не само готово, но и проектът е одобрен от Експертен съвет. Средства за изпълнението му се залагат в следващата бюджетна година.

Всички проекти вървят в синхрон и се допълват взаимно. За да започне големия воден проект, се изчаква наредбата след приемането на Закона за водите, която да гарантира поемането на ДДС от държавата, като за Пловдив сумата е 22 млн. лв.

.

5,148 total views, no views today