Начало Пловдив днес Кучета от общинския приют търсят своите нови собственици

Кучета от общинския приют търсят своите нови собственици

kucheta za odomashnyavane (8)

С Коледен благотворителен базар стартира инициативата „Ти търсиш своя дом, те също!“, чиято цел е всяко куче от Общински приют Пловдив да намери своето семейство и топъл дом. Събитието беше открито от заместник-кмета Розалин Петков и директора на ОП „Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев.

На пл. „Стефан Стамболов“ се предлагат календари и картички със снимки на кучета от приюта, разнообразни коледни сувенири и бижута, като събраните средства ще бъдат дарени за издръжка на кучетата от Общински приют Пловдив. Екипът на общинския Зооветеринарен комплекс осигури и по парче празнична коледна пита, но не с късмет, а с позитивна мисъл за животните.

Така дните, посветени на добротата, доброволчеството и безусловната любов към животните, продължават.

Месец декември започна с „Дни на отворените врати в Общинския приют в Пловдив“. Кучешката площадка на 4-ти километър „Пазарджишко шосе“ се оказа тясна за всички доброволци и приятели на приюта и бездомните животни, които на 1-ви и 2-ри декември дойдоха, за да раздават любов и подаръци. Инициативата бе с щастлив край – три от бездомните кучета в приюта откриха своя собственик и получиха дом, точно така както им обещаха организаторите на кампанията – екипът на агенция „Явлена“.

Към инициативата се присъединиха и момичетата от Фондация  „Animal Welfare Bulgaria“, студенти от Академията за музикално и танцово изкуство, ученици от Френската гимназия и техните преподаватели и доброволци.

Шатрата на „Явлена“ и приятели е разположена до Коледната елха пред Общината и ще бъде отворена до 16:30 часа.

На място бяха и някои  от четириногите обитатели на приюта, които са готови веднага да последват осиновителя си към новия си дом.

kucheta za odomashnyavane (6) kucheta za odomashnyavane (1) kucheta za odomashnyavane (2) kucheta za odomashnyavane (9)

13,336 total views, no views today