Начало Пловдив днес Легендите от ASIA: Очаква ни една много специална вечер

Легендите от ASIA: Очаква ни една много специална вечер

Легендарната британска група ASIA ще изнесе концерт тази вечер – 21.09.2013 г., от 20.00 часа в магическата атмосфера на Античния театър в Пловдив. Събитието е част от третото издание на музикалния формат Sounds of The Ages. Часове преди голямото събитие музикантите се срещнаха в сградата на общината с кмета Иван Тотев и журналисти.

„За трета година провеждаме Sounds of The Ages и нивото всеки път се повишава. Това, което беше само идея през 2010-та година, днес е не само стабилно събитие в културния календар на Пловдив, но и събитие, което кара много хора да говорят за града ни“, заяви кметът Иван Тотев. Той допълни, че за концерта ще се съберат гости от цялата страна и от съседни държави. „Целта, която сме си поставили, я виждаме реализирана. Международното популяризиране на Пловдив от цел вече е факт“ – допълни той.

Тази година вдигаме още по-високо летвата, защото ASIA е една от най-елитните групи в историята на британския рок, заяви Васил Върбанов от „Тангра Мега Рок“.

Джон Уетън, Карл Палмър,  Джеф Даунс и  Сам Коулсън  споделиха, че музикантите от Пловдивската филхармония са на изключително високо ниво, а диригентът Левон Манукян, който направи оркестрации и аранжиментите, е свършил прекрасна работа.

Избрахме да заснемем концерта си в Пловдив, защото ние не свирим всеки ден с оркестър, а и не свирим всеки ден на такива чудесни места като Античния теътър. Прогнозата сочи, че времето ще бъде чудесно днес, така че ни очаква една много специална вечер, споделиха музикантите от ASIA. Карл Палмър подчерта, че програмата от песни, която те ще представят, е замислена много внимателно, така че да представи най-силните моменти в цялата история на ASIA –от първия до последния албум.

Някои от най-големите хитове на групата ще бъдат изпълнени за първи път със симфоничен оркестър. Това са ‘Heat of The Moment’, ‘Sole Survivvor’, ‘Only Time Will Tell’, ‘Don’t Cry’, ‘The Smile Has Left Your Eyes’ и ‘Heroine’.

Пловдив разполага с чудесните предпоставки да бъде културна столица на Европа, защото тук имаме усещането, че като вдигнеш една плочка под нея има поне 2000 години история, много и различни пластове цивилизации. Това се усеща в този град, споделиха още Джон Етън и Карл Палмър.

Веднага след концерта си в Пловдив музикантите от ASIA се връщат в студиото, за да продължат да работят върху своя следващ студиен албум, който трябва да излезе през април 2014 г.

А тази вечер Ви очаква едно наистина грандиозно шоу, категорични са и изпълнителите, и организаторите.

5,963 total views, no views today