Начало Спорт МЪРФ КРОС-ФИТ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО – 2017

МЪРФ КРОС-ФИТ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО – 2017

На 10.06.2017 год. /събота/ от 9.00 часа на Игрище №5 на Гребна база в град Пловдив ще се проведе традиционното Мърф предизвикателство – 2017.

„Мърф чалендж“ се провежда в памет на загиналите български парашутисти от силите за специални операции в Ирак и загиналите в същата операция български пехотинци.

Предизвикателството Мърф крос-фит е комплекс, който се състои от крос от 1, 6 км, след това се правят 100 набирания, 200 лицеви опори и 300 клека, след което отново пробягваш разстоянието от 1,6 километра. Всичко това обаче се прави задължително с бронижилетка, тактически елек или раница с тегло от 10 килограма.  Има норматив от 40 минути, за което всичко това трябва да бъде изпълнено.

Комплексът Мърф, носи името на лейтенант Мърфи. Лейтенант Майк Мърфи е носител на най високото отличие Medal Of Honour, което получава посмъртно от президента на САЩ. Бил е тийм лидер във тюлен група 10 и загива при операция Червени Криле заедно със още двама тюлени. Награден е за това, че жертвайки се успява да даде координати за местоположението на екипа и мястото на засадата в която попадат на 28 юни 2005г. в долината Коренгал, Афганистан.Той е един от малцината военнослужещи на САЩ получили медала след втората световна война за саможертва и на негово име има кръстен военен кораб.

За всички желаещи да се включат в състезанието, като участници или зрители входът е свободен!

11,201 total views, no views today