Начало Пловдив днес Над 60 туроператорски компании идват в Пловдив

Над 60 туроператорски компании идват в Пловдив

Над 60 компании ще участват в Международната среща на туроператорите в Пловдив, която ще се състои от 7 до 10 май 2013 г., съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов.

Това е почти двойно увеличение в сравнение с миналата година, коментира той. Представители на 10 компании пристигат от Индия, в срещата ще участват и туроператори от Алжир, Египет, Мароко, Непал, Италия, Германия, Англия и други страни. Започнали са дори записвания за следващата среща, която се предвижда за ноември и ще съвпадне с със станалото вече традиционно Дефиле на младото вино.

Срещата ще бъде официално открита на 8  май в 10 ч. от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Програмата предвижда презентиране с възможностите за туризъм в Пловдив и региона. Освен със Стария град, гостите ще бъдат запознати с още шест туристически дестинации – Розовата долина, Старосел, Хисар, Асеновград, Чепеларе и Пампорово, ще бъде представен и виненият туризъм чрез посещение на винарски изби в Асеновград и Брестовица, разказа директорът на ОП „Туризъм“ Петър Лазаров.

6,285 total views, no views today