Начало Събития „На Нея с обич! Емил Димитров“ – музикален спектакъл

„На Нея с обич! Емил Димитров“ – музикален спектакъл

na-neya-plovdiv

„На Нея с обич! Емил Димитров“ – музикален спектакъл

за драматичния живот на артиста Емил Димитров на сцената на Античен театър – Пловдив през септември

“На Нея с обич! Емил Димитров“ – музикалният спектакъл, който докосна сърцата, завладя емоциите и изправи на крака своята публика в София, Варна и Бургас, очаква първата си среща с Нея – Публиката в Пловдив. Спектакълът ще бъде представен на сцената на Античен театър – Пловдив на 28 септември 2017 г. от 20.00 часа.

“На Нея с обич! Емил Димитров“ е история за последната мечта на Артиста – да се срещне отново, за да се сбогува с Нея – своята Публика. По пътя към Нея времето се връща назад и разказва историята на живота на Емил Димитров – изпълнен с възходи и падения, с успехи и лични трагедии, с увереност и съмнения. Историята на Артиста, готов да жертва всичко заради своята публика, е разказана емоционално и достоверно, елегантно и с финес, достойно за аристократа на българската поп музика.

На сцената се редуват картини, описващи най-важните моменти в живота на Емил и песни, които продължават да вълнуват сърцата на почитателите на хубавата музика.

16 незабравими песни на Емил Димитров звучат в изпълнение на актьора Даниел Цочев, преплетени в историята и сами разказващи история.  Песните звучат за първи път и в живо изпълнение на симфоничен оркестър и въздействието на живата музика е неповторимо. Сред тях са: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“, „Ние се оженихме“, „Нашият сигнал“, „Вън вали“. Оркестрациите на песните са създадени под ръководството на доц. Христо Павлов – диригент на Оркестър Симфониета София и бенд формация, с които музикалният спектакъл излиза на сцената на Античен театър.

„На Нея с обич! Емил Димитров“ е мащабна продукция, която постига хармония на три жанра – музика, театър и кино. Спектакълът е с впечатляваща визия от кратки кино истории, които се преплитат с излъчване в реално време на близки планове на актьорите от видео камери.

В ролята на музикалната икона е актьорът Даниел Цочев. Елегантното партньорство на актрисата Антония Малинова – загадъчната Тя, прекрасната музика на живо със симфоничен оркестър и мащабните кино картини създават вълнуваща емоционална атмосфера на сцената. Режисьор на спектакъла е актрисата Снежина Петрова. Стилната черно-бяла сценография и костюми на Свила Величкова допълват усещането за епохата. Автор на завладяващата история и продуцент на спектакъла е Нели Бенова (OXYMORON FACTORY).

Билетите за спектакъла са на цени от 15 до 35 лв., а за ученици и студенти – на преференциална цена от 10 лв. Те могат да бъдат закупени от касите на Билетен център и Music Store в Пловдив, както и от партньорската мрежа на Eventim.

Официална Фейсбук страница: EmilDimitrov.NaNeya

ЗА актьорския СЪСТАВ:

Не за първи път Даниел Цочев има професионалната чест да представи пред публика образа на знаменит българин. Даниел е третият български актьор, изпълнявал ролята на Апостола („Тайната вечеря на Дякона Левски“). Десетки са ролите, изпълнени от актьора на театралните сцени на „Сълза и смях“ и театър „Възраждане“. Гласът му озвучава стотици роли на герои от игрални филми и сериали. За озвучаването на д-р Хаус в едноименния сериал актьорът е отличен с наградата Икар Златен глас. Даниел превръща любовта и преклонението си пред творчеството на своя съгражданин Емил Димитров в професионален проект през 2014 г., когато се ражда идеята за музикалния спектакъл. Следва период на усърдна работа в развитието на идеята и подготовка на песните от репертоара на „На Нея с обич! Емил Димитров“.

Актрисата Антония Малинова от близо 20 години живее, занимава се с театрални и филмови проекти като актьор и режисьор във Франция. Тя е първата българска актриса, която излиза на сцената на парижкия театър „Комеди франсез“. Работила е с някои от най-популярните френски режисьори в театъра и киното. Заедно с това, актрисата преподава актьорско майсторство в престижното театрално училище „Флоран“ в Париж.

Даниел и Антония са участвали съвместно в друг музикален сценичен проект – „Магически гласове“ (1990 – 1992 г.), с който представят музикалното културно наследство на България зад граница. През 2016 г отново музикален проект ги събира на една сцена – „На Нея с обич! Емил Димитров“.

7,791 total views, no views today