Начало Пловдив днес Обновени стаи и приятна обстановка посрещат учениците в ОУ „Душо Хаджидеков“ в квартал „Съдийски“

Обновени стаи и приятна обстановка посрещат учениците в ОУ „Душо Хаджидеков“ в квартал „Съдийски“

ОУ Душо Хаджидеков (10)

Зелени, сини, оранжеви, лилави класни стаи, цветни балони, нови чинове, гардеробчета и приятна обстановка посрещат учениците от ОУ „Душо Хаджидеков“ в квартал „Съдийски“ (бивше ОУ „Георги Бенковски“).

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов, народният представител Атанас Ташков и общинският съветник и председателят на училищното настоятелство Сашо Радев посетиха сградата и видяха на място направените това лято ремонти и освежаване на помещенията.

Два от трите етажа на сградата са напълно ремонтирани, обзавеждането в класните стаи е ново, а в обучението на учениците вече са включени и мултимедии. Обновяването стана факт за 2017/2018 учебна година, след като Общинският съвет на Пловдив отпусна 100 000 лева,  допълнително 30 000 лева са били заделени от бюджета на училището и 20 000 лева е предоставило училищното настоятелство.

Покривът е изцяло ремонтиран и вече не тече, подменени са ВиК и елинсталацията, сменена е старата дървена дограма с нова, обясни директорът Георги Стефанов.

Ремонтирани са санитарните възли. Обновен е и осъвременен е училищният стол, като са закупени още един климатик, нови маси и столове, където над 170-те деца ще се хранят ежедневно.

След като задният двор е разчистен, ръководството на училището има идея всеки първокласник да засади дърво.

За следващата година в плановете за ремонт ще бъдат учителската стая и третият етаж, който все още не се използва.

ОУ Душо Хаджидеков (1) ОУ Душо Хаджидеков (4) ОУ Душо Хаджидеков (6) ОУ Душо Хаджидеков (9) ОУ Душо Хаджидеков (13)

9,778 total views, no views today