Начало Актуално На тържествена церемония на Римския стадион връчиха престижните „Награда Пловдив“ на изявени пловдивски творци

На тържествена церемония на Римския стадион връчиха престижните „Награда Пловдив“ на изявени пловдивски творци

 Награда Пловдив 2020 (5)  Награда Пловдив 2020 (30)

Официалната церемония, на която за 32-ри път бяха връчени престижните „Награда Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година, се състоя на 1 септември на Римския стадион в центъра на града.

Гости на събитието бяха Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който връчи и Голямата награда за цялостен принос, Председателят на Общински съвет Пловдив инж. Александър Държиков, заместник областния управител Евелина Апостолова, почетния консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова, заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, ректорът на АМТИИ „Проф.А.Диамандиев“ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, директорката на НУМТИ „Добрин Петков“ Нели Попова – Коева, директорът на НГСЕИ Николай Томов, както и предишния Емилия Арабаджиева, директорът на Природонаучния музей – Огнян Тодоров, Директорът на НБ „Иван Вазов“ Димитър Минев, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев, популярната и обичана джаз-певица Мирослава Кацарова, председателят на УС на Съвет по туризъм – Пловдив инж. Любозар Фратев, голяма част от номинираните в 12-те категории и разбира се, победителите, които за удобство бяха настанени в отделна зона до сцената.

Музикален домакин на събитието бе Фолклорен ансамбъл „Тракия“ Пловдив, с директор и главен художествен ръководител проф. д-р Даниела Дженева. Като водещи на церемонията се изявиха популярните телевизионни лица от БНТ-2 Златка Далчева и Владислав Севов. Сценарият бе дело на големият български поет, драматург и писател Недялко Славов.

Церемонията се излъчи директно по БНТ 2, партньори на събитието, както и на голяма част от големите и значими културни прояви, които се случват в Пловдив. Поради спазването на противоепидемични мерки, достъпът до церемонията бе с покани и при ограничен брой места, но за желаещите да наблюдават на живо бяха осигурени два допълнителни екрана, разположени до Римски стадион и до археологията на пл. Централен.

3,099 total views, no views today