Начало Пловдив днес Нова площадка за децата в район „Северен”

Нова площадка за децата в район „Северен”

Нова детска площадка откриха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Северен” Ральо Ралев. Тя се намира в градинката в междублоковото пространство между улиците „Ален мак“, „Кольо Фичето“ и „Галилей“

 Освен най-голяма в града, площадката е и с най-разнообразни съоръжения, съобщи инж. Тотев и сподели, че още в първата година от мандата си изпълнява поетия пред жителите на квартала по време на предизборната кампания ангажимент за детска площадка точно на това място.

 Изградени са няколко къта за деца от различни възрастови групи. Всички площадки, коита направихме през годината, отговарят на най-високите европейски изисквания и имат паспортизация. Съоръженията са с гаранция от 3 до 5 и дори повече години , а дори специалната ударопоглъща настилка под тях е с различна дебелина, заложена според европейските стандарти, отбезяла инж. Тотев.

 Напролет районната администрация ще продължи да социализира парка, за който се предвижда капково напояване и допълнително озеленяване. С това вложената до момента сума от почти 70 хил. лв. ще достигне около 120 хиляди. Нека хората знаят колко струва, за да го пазят, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

6,792 total views, no views today