Начало Пловдив днес Спортна площадка и фитнес на открито на булевард „Свобода”

Спортна площадка и фитнес на открито на булевард „Свобода”

Спортна площадка за футбол, волейбол и баскетбол се открива до края на месеца на бул. „Свобода” до кръстовището с „Васил Априлов”. Работата по нея е в напреднал етап, установи съвместната проверка на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и кмета на район „Централен” Райна Петрова.

 Цялото пространство наоколо е почистено, заравнено и озеленено. Премахнати са незаконни постройки. Изградено е осветление. LED-осветление се предвижда за подготвяния до площадката фитнес на открито, уредите за който са осигурени и дори вече се излива фундаментът за тях.

  В Деня на Земята – 22 април, съвместно с ОП „Градини и паркове”, Фондация „Пловдив 2019” и граждани ще засадим 30 дръвчета. Предвиждаме още нова растителност, зелени и пешеходни пътеки, монтираме пейки, а отсреща предстои изграждането на площадка за кучета, съобщи Райна Петрова.

 Много съм впечатлен от скоростта, с която администрацията и на общината, и на районите започнаха да работят тази година, отбеляза инж. Тотев. Само преди седмици дадохме старт на инфраструктурната програма в междублоково пространство на бул. „Васил Априлов” 100 до ДКЦ-2, дни по-късно направихме първата копка на ул. „Бунтовнишка”, а тези обекти вече са пред завършване.

Наистина проблемите в града са много, но пловдивчани виждат как ги решаваме един след друг, допълни той.

 Тези дни започва изграждането на нови модерни детски площадки на Бунарджика, в парк „Рибница”  и на бул. „Шести септември” срещу кино „Фламинго.

8,064 total views, no views today