Начало Пловдив днес „Коматевско шосе” и „Руски” с приоритет в списъка за реконструкции

„Коматевско шосе” и „Руски” с приоритет в списъка за реконструкции

Реконструкцията на „Коматевско шосе” и бул. „Руски” в участъка от „Шести септември” до Централна гара се очаква да започне в края на август или началото на септември, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

 Това са първите обекти, които ще се реализират с 30-милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Общинският съвет даде на кмета мандат за преговори с банката и се предвижда те да бъдат финализирани в срок около два месеца.

 Желанието на общината е да се работи с 3-годишен план. При възможност към първите два обекта ще бъде включен бул. „Шести септември” от Адата до „Цариградско шосе”. За втората година се планира реконструкцията и продължението на ул. „Проф. Цветан Лазаров”, а през третата – изграждането на новия бул. „Северен”, за проектирането на който вече е задействана процедурата за избор на изпълнител.

 На „Коматевско шосе” проектираме кръстовище преди самото влизане в Коматево, тъй като намерението на общинската администрация е да осигури връзка с квартал Прослав. Това е така наречената местност Терзиите. В следващите 10-15 години се очаква тя да се развие като кварталите Беломорски и Остромила, така че мислим в перспектива, подчерта кметът инж. Иван Тотев.

6,292 total views, no views today