Начало Пловдив днес Американският посланик Херо Мустафа направи официално посещение в Пловдив

Американският посланик Херо Мустафа направи официално посещение в Пловдив

Херо Мустафа (48)

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна днес с американския посланик Херо Мустафа, в рамките на първото й официално посещение в Пловдив. Преди това Нейно превъзходителство и кметът присъстваха на церемонията по повод 147-годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски и поднесоха цветя пред паметника на Бунарджика.

„За мене е удоволствие да съм отново в Пловдив. За първи път дойдох тук заедно с моето семейство скоро, след като пристигнах в България, а днес е първото ми официално посещение. Това е наистина магически град! Съединените щати имат силни връзки с Пловдив, включващи бизнес инвестиции и проекти, допринасящи за опазване на богатата културна история на града. Днес аз имах възможността да обсъдя с кмета Димитров въпроси от взаимен интерес и бях силно развълнувана да присъствам на честванията в памет на Васил Левски.“ Това заяви по време на срещатата Нейно Превъзходителство и допълни, че ще бъде щастлива отново да гостува в Пловдив, след като получи покана от кмета за официалното откриване на Голямата Базилика на Филипопол, която се възстановява със средства от фондация „Америка за България“ и Община Пловдив.

„За мен е чест да ви посрещна в Пловдив и да обсъдим перспективите за развитие на нашите взаимоотношения в областта на опазване на културно-историческото наследство и потенциала на града ни като център на най-бързо развиващия се икономически район в България“, заяви от своя страна кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че бързото разрастване на Пловдив е положителна тенденция и води до повишаване на заетостта и доходите, но изправя управлението на града пред предизвикателства още в първите три месеца на управлението. По думите му обаче неговият екип ще направи всичко възможно и ще работи така, че да превърне Пловдив в още по-добро място за живот и работа, за бизнес и туризъм. Г-жа Мустафа отправи послание в книгата, която подари на Здравко Димитров – New York Air : The View from Abovе. В книгата Нейно Превъзходителство написа: „Благодаря за приятелството, за партньорството и проявеното лидерство, всичко най-добро на Пловдив“.

От своя страна кметът Здравко Димитров връчи на американския посланик красива носия от Тракия. Това е първият подобен дар, който тя получава и призна, че изключително красива.

След официалната среща кметът Здравко Димитров с г-жа Мустафа разгледаха в аванс, преди откриването, Голямата базилика и посетиха Стария град и Капана.

Херо Мустафа (8) Херо Мустафа (9) Херо Мустафа (4) Херо Мустафа (3) Херо Мустафа (6) херо мустафа (62) херо мустафа (61) Херо Мустафа (32) Херо Мустафа (25) Херо Мустафа (23) Херо Мустафа (28) Херо Мустафа (34) Херо Мустафа (35) Херо Мустафа (44) Херо Мустафа (20) Херо Мустафа (19) Херо Мустафа (18) Херо Мустафа (17) Херо Мустафа (16) Херо Мустафа (14) Херо Мустафа (12) Херо Мустафа (11) Херо Мустафа (2) Херо Мустафа (22) Херо Мустафа (24) Херо Мустафа (26) Херо Мустафа (27) Херо Мустафа (37) Херо Мустафа (36) Херо Мустафа (33) Херо Мустафа (30) Херо Мустафа (38) Херо Мустафа (39) Херо Мустафа (41) Херо Мустафа (42) Херо Мустафа (45) Херо Мустафа (46) Херо Мустафа (47) Херо Мустафа (49) Херо Мустафа (50) Херо Мустафа (51) Херо Мустафа (52) Херо Мустафа (53) Херо Мустафа (54) Херо Мустафа (55) Херо Мустафа (56) Херо Мустафа (57) Херо Мустафа (58) Херо Мустафа (59)

7,164 total views, no views today