Начало Пловдив днес Община Пловдив възражда стадион „Пловдив“

Община Пловдив възражда стадион „Пловдив“

stadion_plovdiv

Община Пловдив се заема да реконструира стадион „Пловдив“ със собствени средства.

„Искаме хубав стадион, на който да се играят мачове от националния футболен шампионат, да се отворят залите за спортните клубове и да се изнасят концерти. Нямаме грандомански амбиции – целта ни е реалистичен и изпълним проект“, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Почти готово е вече предложението за сесия на Общинския съвет за отпускането на необходимите за техническо обследване и проектиране средства.

По предварителни данни е наложително конструктивно укрепване на части от стадиона, включително и трибуни, проектиране на нова козирка и модерно осветление.

Междувременно ново дружество, което вече е започнало процедура за лицензиране пред БФС като наследник на ПФК „Спартак“, е подало до общината официално писмо с искане за ползване на стадиона по Закона за спорта, заявило е също желанието си за концесия на спортното съоръжение.

„Изискванията ни ще са на стадиона да се изградят съвременно осветление и трибуни за около 5000 души в съответствие с изискванията на БФС за мачове от националното първенство“, каза инж. Иван Тотев.

Той подчерта, че развитието на спорта продължава да е сред приоритетите на неговия екип. Ако ПФК „Локомотив“ и другите спортни клубове, ползващи базата на стадиона за тренировки, не постигнат споразумение, Община Пловдив е готова да предостави терени за изграждането на нови паркоместа.

Инж. Иван Тотев каза още, че до момента пред общината не е постъпвало искане от собствениците на ПФК „Ботев“ за разваляне на концесията за едноименния стадион.

СНИМКА: Интернет

 

15,343 total views, no views today