Начало Актуално Община Пловдив и ONE DANCE WEEK подаряват незабравимо изживяване на всички ученици, които имат интерес към изкуството.

Община Пловдив и ONE DANCE WEEK подаряват незабравимо изживяване на всички ученици, които имат интерес към изкуството.

12179152_10153201292426966_1902003860_nСамо днес, 26-ти октомври от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов“, те имат възможност да гледат безплатно спектакъла КВАРТЕТ на един от най-великите хореографи на нашето време – Раймунд Хог. Поканата е част от политиката на общината за приобщаване на млада публика към съвременните форми на изкуство.

Един от най-интригуващите хореографи на съвременния танц за всички времена – Раймунд Хог, в компанията на четирима изпълнители от световна величина, ще представи спектакъла КВАРТЕТ по време на ONE DANCE WEEK в Пловдив. Раймунд Хог е дългогодишен драматург на театъра на легендарната Пина Бауш. Носител е на множество награди, между които Награда за хореография на Германия, Награда на критиката на Франция в категорията най-добър чуждестранен спектакъл, а авторитетно списание Tanz го обявява за „Танцьор на годината”. Зрителите ще могат да се насладят на таланта на Хог и спектакъла КВАРТЕТ на 26 октомври, 19:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив. Билети за спектакъла могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim, а за онези, които искат да станат част от всички събития на фестивала, има специален Фестивален пас на цена от 40 лв.

Спектакълът е творческа колаборация между танцьори от Япония, Франция, Италия и Германия, които под вещия поглед на Хог, създават танцово преживяване, в което умело се преплитат ситуации, движения, емоции – всички те продиктувани от личния им опит и културни особености, които те самите донасят със себе си на сцената.

Специфично за КВАРТЕТ е и необичайната комбинация на музика от различни периоди и държави, която създава културни референции и събужда колективни спомени в публиката. Хог комбинира струнни квартети от Франц Шуберт и други класически произведения с италиански канцонети, японски поп, американски мюзикъли и мн.др. Музиката е изкусно подбрана от хореографа, който чрез нея, чрез уникалността на всеки танцьор и чрез движенията на сцената, създава многопластова постановка, покосяваща всички сетива на зрителя.

*Всички ученици, желаещи да посетят спектакъла безплатно трябва да бъдат в 18.30 часа във фоайето на Дом на културата, за да получат своите акредитации.

6,256 total views, no views today