Начало Актуално Община Пловдив подсигури транспортното обслужване на междуградски линии

Община Пловдив подсигури транспортното обслужване на междуградски линии

19.12.2023

Община Пловдив успя да подсигури транспортното обслужване на населението по междуградските линии от квотата си в Областната и Републиканската транспортни схеми до провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки.

Това стана възможно, след като на 13-ти декември областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев издаде решение за спешна мярка за пряко възлагане на обществената услуга за превоз на пътници по 37 линии.

Подписани бяха 12 договора, с които бе намерено решение, касаещо направленията между Пловдив и София, Варна, Кърджали, Смолян, Асеновград, Карлово, Раковски, Кричим, Хисаря, село Марково, село Храбрино и други.

За някои от маршрутите подсигурените превози са единствени, тъй като насрещните общини нямат осигурени изпълнители. Не бяха възложени 11 направления, които трайно не се изпълняват, като досега те бяха 17 на брой.

Курсовете се осъществяват от вчера, а Община Пловдив ще извършва засилен контрол, включително и чрез видеонаблюдението по кръстовищата. Ще се следи и за работата по оптимизация на маршрутите и разписанията, посочи директорът на ОКТ Георги Стоилов.

Получено е уверение от автогарите, че ще бъде поставена информация за новите разписания.

2,424 total views, no views today