Начало Актуално Община Пловдив стартира ремонт на Детската железница

Община Пловдив стартира ремонт на Детската железница

Община Пловдив стартира належащ ремонт на Детската железница. В рамките на един месец ще бъдат подменени 300 траверси по трасето на железницата, дълго 950 метра. Ремонтът стартира по изричното настояване на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“, което ежедневно проверява състоянието на съоръжението.

Реконструкцията ще струва 60 хиляди лева, а от предприятието са поели ангажимент да приключат с дейностите до 15 септември и за първия учебен ден детската железница отново да посреща гости.

Освен подмяната на траверсите, където е необходимо, ще се насипе и нова баластра и ще се отлива бетон, за да се спре ерозията. Заместник-кметът по „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков даде символичен старт на ремонтните дейности.

„Детската железница „Знаме на мира“ е открита през 1979 година, като спира да функционира през 1997. От 2007 отново е пусната в експлоатация, а оттогава досега не е правен ремонт на трасето. Тази година Община Пловдив закупи и нова електрическа батерия за локомотива. Влакчето прави по 6 курса на ден, всеки от които трае по близо 25 минути. Работното време е от сряда до неделя, но при заявка се работи и в понеделник и вторник.

3,009 total views, no views today