Начало Актуално Община Пловдив с престижна награда от Асоциацията на българските градове и региони

Община Пловдив с престижна награда от Асоциацията на българските градове и региони

1
Кметът Здравко Димитров беше избран за зам.-председател на Асоциацията

Община Пловдив спечели наградата за „Културно наследство“ за 2020 г. на Асоциацията на българските градове и региони (АБГР). Отличието беше присъдено по време на церемония, на която се раздадоха VI-те годишни национални награди на Асоциацията. Основният критерий на журито за определя на призьорите бяха реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

„Благодаря на Асоциацията на българските градове и региони за престижната награда. Радвам се, че сме отличени в силната конкуренция на другите общини и че огромният обем от работа за опазване и съхраняване на богатото ни културно наследство е оценена по достойнство“, заяви кметът Здравко Димитров. Той допълни, че добрите резултати са постигнати благодарение на високия професионализъм на експертите, работещи в тази насока и с чийто усилия градът се превърна в предпочитана културна дестинация.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров влезе в ръководството на Асоциацията на българските градове и региони, като беше избран за зам.-председател на АБГР. Другите заместници, които XVI Общо събрание на Асоциацията гласува, са Димитър Николов – кмет на Бургас и Петър Паунов – кмет на Кюстендил. За председател на Асоциацията беше избран досегашният изпълнителен директор г-н Ергин Емин.

2,391 total views, no views today