Начало Актуално Община Пловдив улеснява електронното плащане на данъците

Община Пловдив улеснява електронното плащане на данъците

община Пловдив

„Отново обявяваме сметката на Община Пловдив за дарения, необходими за осигуряване на лични предпазни средства за медиците, дезинфекция на територията на града, както и за животоспасяваща апаратура. В тези времена администрацията прави много извънредни разходи, свързани с мерките за превенция на разпространението на коронавирус. За съжаление, до момента няма постъпили средства и изцяло се разчита на приходите от данъци и такси“. Това заяви заместник-кметът Илия Кирчев след заседание на Общинския кризисен щаб.

Той се обърна към фирмите и гражданите, които имат възможност, да внесат данъците си, защото това ще е подкрепа за бюджета и извънредните разходи, които се налагат заради епидемията.

В тази връзка Община Пловдив призовава да се използват административните и електронни услуги като част от мерките за превенция на разпространение на COVID-19. Целта е да се избегне струпване на много хора в затворени пространства по време на епидемията.

Всички служители на дирекция „Местни данъци и такси” при Община Пловдив ще оказват пълно съдействие при предоставянето на информация по телефона и по имейл.

Административните услуги, които не се предоставят по електронен път, може да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори.

Телефони за връзка и електронни адреси на служители може да намерите на сайта на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Препоръчваме на данъкоплатците да заплатят задълженията си за местни данъци и такса за битови отпадъци, използвайки един от следните начини:

- Безкасово по банковата сметка на Община Пловдив в ТБ „ИНВЕСТБАНК”АД – КЛОН ПЛОВДИВ: IBAN: BG53 IORT 737584020 20000, BIC: IORTBGSF, по съответния код за вид плащане:

- По интернет, чрез системата Ипей /ePay/, на интернет страница www.epay.bg;

- По интернет, чрез портала за електронни услуги на Националната агенция за приходите, достъпни с ПИК код, издаден от НАП, на интернет страница www.nap.bg;

- По интернет, използвайки системата виртуален ПОС, достъпен с ПИН код, предоставен от дирекция „Местни данъци и такси”, на страницата на Община Пловдив www.plovdiv.bg. Получаване на ПИН код от дирекция „Местни данъци и такси“ при Община Пловдив може да заявите и по електронен път. За получаването му е необходимо да предоставите идентифициращи данни (за физическите лица: три имена и ЕГН; за юридическите лица: наименование на фирмата и Булстат) и телефон за връзка. Ако заявяването на услугата се отнася за друго лице, необходимо е да бъде приложено сканирано копие на пълномощно.

Информация за размера на задълженията Ви може да получите в дирекция „Местни данъци и такси” на адрес гр.Пловдив, ул. ”Радецки” №18А, на посочените телефони:

Отдел „Обслужване”: 032/276917; 032/276922; 032/276928;

Отдел „Приходи”: 032/276940; 032/276947;

Отдел „Събиране и контрол”: 032/276935; 032/276936; 032/276966,

както и на следните интернет страници – www.plovdiv.bg, www.epay.bg, www.nap.bg.

10,784 total views, no views today