Начало Пловдив днес Откриха традиционния немски Коледен базар на площада пред общината

Откриха традиционния немски Коледен базар на площада пред общината

Дядо Коледа пристигна на площад „Стефан Стамболов” в Пловдив, където за втора поредна година заработи немски Коледен базар. Официален старт дадоха кметът инж. Иван Тотев и представителят на посолството на Федерална република Германия г-н Шенк, а специални гости на събитието бяха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, както и заместник-кметът на Кюстендил Росица Плачкова.

Кметът Иван Тотев заяви, че Коледният базар обогатява събитийния календар на Пловдив и пожела много празнично настроение на пловдивчани и гостите на града. Той съобщи, че в понеделник, 2-ри декември 2013 г., в 17.30 часа официално ще бъдат запалени светлините на елхата пред общината.

Базарът ще работи всеки ден до 23-ти декември 2013 година от 10.00 до 20.00 часа, а в дървените къщички посетителите могат да опитат традиционните коледни храни и напитки, да си купят декорации и подаръци, а на специално изградената сцена ще има много музика и настроение.

Всеки ден Дядо Коледа ще радва децата на сцената на базара – в делничен ден от 17 до 18 часа, а в събота и неделя – по два пъти на ден – от 11 до 12 часа и от 16 до 17 часа.

В културната програма са включени и музикални изпълнения на детски състави, пловдивски музиканти и групи, куклени постановки и други.

Базарът ще има и социална къщичка, в която ученици от пловдивски училища и благотворителни организации ще споделят своите каузи.

6,362 total views, no views today