Начало Актуално Отличиха доброволка от Ковид отделението на МБАЛ „Св. Мина“

Отличиха доброволка от Ковид отделението на МБАЛ „Св. Мина“

Мария Бончева

Мария Бончева влезе в класацията на Дарик радио „40 до 40“ 


Доброволка от общинската болница „Св. Мина“ беше отличена с извънредна награда „На първа линия“ в осмото издание на проекта на Дарик радио „40 до 40“. Нейното име е Мария Бончева и е шести курс студент по медицина.

Присъединява се към екипа на МБАЛ „Св. Мина“ по време на втората вълна на пандемията от коронавирус в помощ на недостигащите лекари. Мария е сред първите доброволци, които започват работа в Ковид отделението на болницата. Помага на сестрите с приготвяне на лекарствата, както и на лекарите при приемане на пациенти. Студентката активно участва и във ваксинирането.

Номинацията за кампанията „40 до 40“ Мария получава лично от директора на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров.

„В най-големия епидемичен взрив Мария не се поколеба за минута да помогне на най-застрашените. Раздава се съвсем безкористно в работата си и е перспективна. Тя е пример за младите хора“, коментира проф. Петров относно направената от него номинация.

Категорията „На първа линия“ е специално добавена в проекта „40 до 40“ тази година в знак на признателност към всички лекари, медицински сестри, студенти по медицина, персонал на болници и доброволци, които са на първа линия в борбата с COVID – 19 през 2020 и днес.

Повече за проекта „40 до 40“:

„40 до 40“ е проект на Дарик радио с осемгодишна история, който всяка година представя 40 успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес. Те работят в България, създават малки или големи, но важни неща, променят статуквото, мислещи и оригинални са и работят за благото на всички.

Освен главния фокус тази година, който пада върху медицинските работници и доброволците, новите 40 до 40 бяха избрани и в категориите изкуство, култура, наука, образование, спорт, бизнес, социални дейности, доброволчество и др.

 

2,800 total views, no views today