Начало Актуално Филми за Шарл дьо Гол, Селин Дион и Фелини на Киномания в Пловдив

Филми за Шарл дьо Гол, Селин Дион и Фелини на Киномания в Пловдив

Най-хубавите години 

От 16-ти до 25-ти април 2021 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе отложеното от миналия ноември 15-то издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив.

Редовната програма на Киномания стартира в петък /16.04/ от 18.30 часа с носителя на „Златна Роза“ за най-добър български филм за 2020г -  „Страх“ на Ивайло Христов.

Програмата на кинопанорамата са включени и филми за известни личности. “Дьо Гол” разказва историята на Шарл дьо Гол и неговата невероятна съдба, която ще промени не само френската история, но и развитието на Втората световна война.

“Селин Дион: Силата на любовта” е за голямата певица от раждането й по пътя към световната слава.

Документалният филм “Фелини на духоете” е рядък, интимен и духовен портрет на великия режисьор, направен чрез невероятни архивни материали от Rai Teche, Istituto Luce и международни архиви, откъси от филмите му и  интервюта с изследователи на творчеството му.

Пловдивчани ще могат да гледат и класиката „Мъжът, който искаше да бъде крал“ с Шон Конъри и Майкъл Кейн. Двамата са в стихията си във филма на Джон Хюстън от 1975 година - империалистичната пародия за възхода на двама мошеници до царуването над Кафиристан.

Италианският режисьор Габриеле Мучино ще ни накара да се замислим за отминаващото време. Филмът му “Най-хубавите години” разказва историята на четирима приятели и животът им в продължение на 40 години, от тийнейджърските им години до зрелостта.

Публиката в града под тепетата ще може да се наслади и на “Пътуване към спомените”. С великолепното партньорство на Колин Фърт и Стенли Тучи в ролите на двойка с дълга история и несигурно бъдеще, филмът е дълбоко затрогващо и ненатрапчиво провокативно изследване на любовта пред лицето на една задаваща се трагедия.

15-тото издание на Киномания ще зарадва и почитатели на хубавото кино и с новите филми на велики режисьори като Уди Алън с “Фестивалът на Рифкин”, Педро Алмодовар с “Човешкият глас” и Андрей Кончаловски със “Скъпи другари!”.

„Киномания в Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар на града.

3,202 total views, no views today