Начало Пловдив днес „От Земята до Вселената“ в Природонаучния музей

„От Земята до Вселената“ в Природонаучния музей

prirodonauchen5

След големия успех при старта на планетариума в Природонаучния музей, в събота започват прожекциите на „От Земята до Вселената“.

Това е втория от общо 5-те филма, с които засега разполага музеят. По думите на директора Огнян Тодоров той е още по-атрактивен, с повече визуални ефекти и професионален превод.

Само за седмица след официалното откриване миналия понеделник музеят реализира приходи в размер на 17 хил. лв., което надвишава двумесечните приходи от времето преди обновяването му.

„В Природонаучния музей в Пловдив се случват чудеса. Благодарим на всички, които го посетиха и така ни подкрепиха и дадоха оценка за това, което направихме с много ясната воля да развиваме музея, така че за него да се говори“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Той отбеляза, че всички приходи ще остават на разположение на Природонаучния музей, за да се инвестират в по-нататъшното му развитие.

„С екипа решихме преди всяка прожекция за посетителите да има  специално шоу – какво е състоянието на планетите в момента или интересни събития от отминалите дни.  Екипът ще представя разходки до Юпитер или Луната. Веднъж месечно предвиждаме отворени лекции със специалисти за най-интересните неща, които се случват в Космоса“, съобщи Огнян Тодоров.

8,188 total views, no views today