Начало Пловдив днес Пенсионерският клуб в район „Западен“ отбеляза Международния ден на жената

Пенсионерският клуб в район „Западен“ отбеляза Международния ден на жената

pensionerski klub_raion zapaden (5) pensionerski klub_raion zapaden (7)

С музика и танци отбелязаха Международния ден на жената членовете на пенсионерския клуб в район „Западен“. На тържественото събитие специални гости бяха зам.-кметът по „Европейски политики и социални дейности“ Анести Тимчев, както и директорът на Дирекция „Социални дейности“ в Община Пловдив Веселина Ботева.

Г-н Тимчев лично поднесе най-сърдечни поздравления от свое име и от това на кмета Здравко Димитров, който не успя да присъства на събитието.

„Бъдете здрави, весели, щастливи и радостни, че живеете в един от най-хубавите градове. В Пловдив има прекрасни клубове на пенсионера. Ще превърнем тези клубове от места, в които се събираме, за да се видим в места, в които събираме заедно нашия опит, за да променим този град.“, обяви в обръщението си Анести Тимчев. В тази връзка, той изрази желанието си да промени съдържанието и визията на пенсионерските клубове в града. Част от тази промяна ще се състои в това да се увеличи броят на членуващите в клубовете, както и да бъдат организирани занимания, които да ангажират дните на възрастните хора.

Цветана Ковачева, която е председател на контролния орган на клуба, сподели: „Благодарим на кмета на града Здравко Димитров за огромната помощ, която ни оказа и продължава да ни оказва. Благодарим и на г-н Тимчев и Веселина Ботева за подкрепата и уважението, с което се отнасят към нас.“

Членовете на клуба споделиха, че запълват дните си с разнообразни мероприятия, екскурзии и практикуване на занаяти като шиене на гоблени и изработване на мартеници.  Не пропускат и да отпразнуват заедно важните празници, какъвто беше случаят и днес.

Клубът е създаден от кмета Здравко Димитров още по време на длъжността му като кмет на район „Западен“. Към днешна дата в него членуват над 130 пенсионери, като се надяват тази бройка да продължава да нараства.

pensionerski klub_raion zapaden (8) pensionerski klub_raion zapaden (6) pensionerski klub_raion zapaden (3) pensionerski klub_raion zapaden (2) pensionerski klub_raion zapaden (4)

4,416 total views, no views today