Начало Актуално Преасфалтират „Цар Борис III Обединител“ през нощта, по част от булеварда се спира движението

Преасфалтират „Цар Борис III Обединител“ през нощта, по част от булеварда се спира движението

car_boris_noshten_remont_1

За да не се затруднява допълнително трафикът, износващият пласт асфалт по бул. „Цар Борис III Обединител “ в участъка от моста на Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“ ще бъде положен през нощта в събота срещу неделя. Това съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по строителство Пламен Райчев.

От 20:00 на 7 март до 08:00 часа на 8 март се спира движението на пътни превозни средства в отсечката от моста на река Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“. В този интервал от време ще бъдат пропускани само автобусите от обществения масов вътрешноградски транспорт. Те ще минават по платното, в което не се изпълняват строителни работи. Дежурен екип на „Пътна полиция“ пряко ще ръководи движението.

„Работата нощем ще стане редовна практика при всички пътни реконструкции, когато е възможно и няма опасност да се наруши спокойствието на гражданите. Прави се по изричното настояване на кмета Здравко Димитров, като целта е да не се създава излишно напрежение в и без това натоварения трафик“, коментира Пламен Райчев. Той припомни, че първите нощни ремонти бяха направени миналия декември на бул. „Никола Вапцаров“.

Заместник-кметът отбеляза, че преасфалтирането на тази част от бул. „Цар Борис III Обединител “ е било наложително поради лошото състояние на пътната настилка. Строителните работи приключват в срок, очаква се движението да бъде изцяло възстановено в понеделник.

3,703 total views, no views today