Начало Актуално Пловдивските общински еколози със специално послание по случай Световния ден на околната среда

Пловдивските общински еколози със специално послание по случай Световния ден на околната среда

eko

Любопитно видео обедини еколозите на Община Пловдив и районните администрации по повод Световния ден на околната среда – 5 юни. По идея на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ те излизат с призив към гражданите да пазят града и природата чисти.

През 2021 г. отбелязването на Световния ден на околната среда е на тема „Възстановяване на екосистемите“ с цел подобряване на връзката ни с природата. Това ще отбележи и официалното стартиране на Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите 2021 – 2030″.

По повод празника всички райони в Пловдив разработиха слогани, с които да напомнят на гражданите, че грижата за природата е отговорност на всеки един от нас. Вижте какви са техните послания в специално създаденото видео:

https://www.facebook.com/watch/?v=231756431732930

Видеото във формат, който може да се ползва от телелевизиите

https://mega.nz/file/mAIQjDRR#kDtnyecs6-aTa_jdJ5I5cVfSRad_Mdr61aElrfVlvMg

 

Повече информация:

Световният ден на околната среда е избран от ООН като ден за повишаване на информираността на хората по света и за действие за опазване на природата. Всяка година той се провежда с тема, която привлича вниманието върху остър належащ проблем, свързан с околната среда. От началото му през 1974 г., събитието се е разраснало до глобална платформа за достигане до хора от всички краища на света. Празнува се в над 100 държави. Тази година домакин на Световния ден на околната среда е Пакистан.

2,085 total views, no views today