Начало Актуално ЧАСОВЕ ПРЕДИ СТАРТА НА ФЕСТИВАЛА, ОПЕРА ПЛОВДИВ ОТКРИ ИЗЛОЖБА „OPERA OPEN: ПАМЕТТА НА ФЕСТИВАЛА“ НА РИМСКИ СТАДИОН

ЧАСОВЕ ПРЕДИ СТАРТА НА ФЕСТИВАЛА, ОПЕРА ПЛОВДИВ ОТКРИ ИЗЛОЖБА „OPERA OPEN: ПАМЕТТА НА ФЕСТИВАЛА“ НА РИМСКИ СТАДИОН

4 2 (2) 

Колелото на съдбата се завърта тази вечер на върха на Бунарджика и ни връща 55 години назад, когато на същата дата и на същото място се е състоял първият оперен спектакъл на открито в Пловдив.

Тази вечер, върхът на Бунарджика става подвластен на мощта и енергията на „КАРМИНА БУРАНА“ от Карл Орф в изпълнение на над 150 артисти на сцената в 21 часа.

Няколко часа по-рано, ОПЕРА ПЛОВДИВ откри ИЗЛОЖБА „OPERA OPEN: ПАМЕТТА НА ФЕСТИВАЛА“ на Римски стадион – съпътстващо събитие към официалното откриване на фестивала.

Изложбата съдържа 23  фотографии на Александър Богдан Томпсън от знакови спектакли на Античния театър в последните години и ще радва пловдивчани и гости на града до 31-ви август.

Александър Богдан Томпсън е тазгодишния носител на „Награда Пловдив“ за принос в развитието на културния живот  на Пловдив за 2020 година в раздел „Аудио визуални изкуства и фотография“.

На откриването присъстваха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов,  Диан Чобанов – музикален директор на Опера Пловдив и Лучано Ди Мартино – артистичен директор на Опера Пловдив.

Изложбата се реализира в партньорство с Отдел „Култура, археология и културно наследство“.

2,924 total views, no views today