Начало Пловдив днес Пловдив с все по-голямo значение за българо-гръцките дипломатически взаимоотношения

Пловдив с все по-голямo значение за българо-гръцките дипломатически взаимоотношения

sresha s poslanika na Garcya (3)

Продължаване добрата линия на българо-гръцките взаимоотношения обсъдиха по време на среща кметът Здравко Димитров и посланика на Република Гърция Н. Пр. Димитрис Хронопулос. Той е на първото си официално посещение извън София от встъпването си в длъжност. Те двамата заявиха, че са отворени към бъдещи партньорства по отношение на развитието на икономиката и културния туризъм.

„Пловдив е град с богата история, силен туризъм и с потенциал за икономическо развитие“, коментира гръцкият посланик.
Н. Пр. Димитрис Хронопулос подробно описа значението на двустранните икономически отношения, при които гръцката страна печели от големия брой български туристи, а българската страна от гръцкия бизнес, който избира България заради добрите условия за инвестиции.

„Като членове на НАТО и ЕС гледаме от една и съща перспектива и се намираме в обща група по интереси за развитие на региона и съседните до нас държави. Имаме общи проблеми и трябва да се справяме с едни и същи предизвикателства“, сподели Н. Пр. Димитрис Хронопулос и подчерта необходимостта от още по-тесни взаимоотношения, свързани с енергийния сектор и туризма, с което финансите се запазват в региона на Балканите.

„Време е да поставим различни приоритети по пътя на приобщаването на съседните държави, няма какво да делим“, заяви кметът Здравко Димитров и не пропусна да отбележи значението на Пловдив и Солун като побратимени градове.

„Нашият град стана по-разпознаваем, не спираме да привличаме все повече туристи заради богатото културно-историческо наследство, което всяка година откриваме“, посочи кметът. Той сподели идеята си за съвместна среща на туроператори на побратимени градове, които да вземат участие в годишната среща на туроператорите в Пловдив.

На работната среща присъства и заместник-кметът Пламен Панов, тъй като по повод 140 години от установяване на дипломатическите отношения между България и Гърция през следващата година се планира организиране на съвместни събития в Пловдив.

sresha s poslanika na Garcya (2)

4,615 total views, no views today