Начало Пловдив днес Пловдив с нови знамена за националния празник 3 март

Пловдив с нови знамена за националния празник 3 март

Нови национални трибагреници с размери 7,5 на 4,5 м вече се веят върху 15-метровите пилони на 6-те входно-изходни артерии на Пловдив.

Монтираха ги наши служители като част от подготовката за националния празник 3 март, съобщи директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов.

Сменени са и 153 комплекта с българския трикольор и знамето с герба на Пловдив по стълбовете на входовете към Пловдив. Знамената са нови и са осигурени от Община Пловдив. По традиция се сменят два пъти годишно – в навечерието на 3 март и Деня на Съединението 6 септември.

Общинските предприятия „Чистота” и „Градини и паркове” полагат съвместни усилия градът да е чист и красив за предстоящия празник. Особени грижи се полагат за Бунарджика, където се очаква на 3 март да се изкачат хиляди пловдивчани, за да отдадат своята почит към падналите за Освобождението на България от османско робство.

 „Чистота” премахва от скалите и прилежащите сгради графити, „Градини и паркове”  възстановяват липсващи павета по централната алея и обновяват езерото на върха на тепето. В перфектно поддържаните  целогодишно лехи вече има и разцъфтели цветенца.

6,430 total views, no views today