Начало Пловдив днес Пловдив с принос за популяризиране на българската култура

Пловдив с принос за популяризиране на българската култура

С грамота за приноса си в популяризиране на българската култура и туризъм се завърнаха представителите на Община Пловдив от приключилата в края на миналата седмица международна туристическа борса „Ваканция и СПА експо 2014” в София.

 Това е поредното признание за усилията ни през последните години да популяризираме Пловдив като туристическа дестинация, отбеляза кметът на града инж. Иван Тотев. Почти от всяко изложение, в което участваме, имаме награда за най-добър щанд или най-добро представяне, добави той.

 Тенденциите за туризма са положителни, отчитаме устойчив растеж, съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов. Той припомни, че в края на миналата година в Пловдив влезе една от големите световни хотелски вериги и се очакваме да я последва още една, което е добра оценка за потенциала, който има градът.

Общината планира стартът на новия туристически сезон да съвпадне с допълването на два нови обекта върху туристическата карта – вторият етап от реконструкцията на Римския стадион и отварянето за посетители на Малката базилика, която до месец се очаква да бъде прехвърлена за управление от държавата на общината.

Около 300 хил. туристи са пренощували миналата година в пловдивските хотели, а още повече са били тук на еднодневни посещения на нашите забележителности, каза Стоянов. Основните ни цели са вътрешният пазар и съседните страни, както и увеличаване на нощувките. Разработваме нишови туристически пакети, най-актуалните сред които са виненият и уикенд туризмът, каза още той.

След 6 месеца работа в тясно сътрудничество с целия бизнес в сектора и различни неправителствени организации е готова стратегията за развитие на туризма, която се очаква да бъде приета от Общинския съвет.

5,412 total views, no views today