Начало Пловдив днес Президентът пожела на добър час на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

Президентът пожела на добър час на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

president_06092018

Президентът на Република България Румен Радев изпрати поздравителен адрес до кмета и председател на Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019″ Иван Тотев, до жителите и гостите на общината по повод домакинството на града като Европейска столица на културата. В него се казва:

„Приемете моите искрени пожелания за успех в реализирането на програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.
Целта на инициативата е да стимулира мисленето за култура в по-широк контекст. Да се акцентира върху значението и връзката й с различните сфери на обществения живот. Да се постигне сближаване на нациите в голямото семейство на Стария континент чрез идеи и прояви, представляващи културните забележителности на града – домакин.

През вековете културата е силата, обединяваща хората. Тя е посланието на предците към днешния свят, но и завета на съвремието към утрешните поколения.

Нека представим достойно хилядолетното богатство и самобитните традиции на Пловдив – най-стария жив град в Европа и един от най-древните градове в света. Нека предадем „заедно“ посланията на инициативата, запазвайки идентичността на родното изкуство и култура.

На добър час, Пловдив! „

3,958 total views, no views today