Начало Събития Приключи фотоконкурса „Пловдив – красотата на детайла“

Приключи фотоконкурса „Пловдив – красотата на детайла“

1549489357-mat3

Приключи фотоконкурса „Пловдив – красотата на детайла“, организиран от Италиански културен институт . Обявяват отличените!

През месец март 2019 г. Италианският културен институт в София представи в Пловдив изложбата „Матера – нюанси“, организирана съвместно с Общинския институт „Старинен Пловдив“.

Пловдивчани и гостите имаха възможността да се насладят на 30 фотографии на Дениз Мацарела, направени в емблематичния каменен град Матера, който, заедно с Пловдив, е Европейска столица на културата за 2019 г.

Експозицията, представена в Балабанова къща, носеше заглавието „Матера – нюанси“ и отведе зрителите в едно въображаемо и същевременно много истинско пътуване и по убедителен и красив начин изгради мост между двете европейски столици.

В деня на откриване на изложбата директорът на Италианския културен институт даде старт на фотоконкурса на тема „Пловдив – красотата на детайла”, чийто регламент е свързан с красотата и богатството на културното наследство на Пловдив.

Крайният срок за изпращане на фотоси приключи на 30 септември 2019 г.

Директорът на Италианския културен институт в София и домакините от ОИ „Старинен Пловдив” имат удоволствието да Ви поканят утре – 3 октомври в 18:00 ч. в Балабановата къща, където ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъдат показани наградените фотографии.

Входът е свободен!

Детайли за регламента на конкурса и наградния фонд можете да намерите в посочения линк:

https://iicsofia.esteri.it/iic_sofia/bg/gli_eventi/calendario/2019/03/concorso-fotografico-plovdiv-la.html

6,798 total views, no views today