Начало Пловдив днес Проектират втори гребен канал в Пловдив

Проектират втори гребен канал в Пловдив

77 дни е срокът за проектиране на втори гребен канал в Пловдив, Общината е в готовност да сключи договора с избрания изпълнител.

 След около три месеца ще имаме готов работен проект, изключително екологичен,  икономически съобразен и много важен за Пловдив, отбеляза кметът инж. Иван Тотев.

 До края на годината се очаква да бъде подписан и договорът за финансиране по линия на европейската инициатива „Джесика”, а в началото на 2014 г. – да започне строителството.

 Изграждането на спортната инфраструктура и втори гребен канал като важен неин компонент е съществена част от нашата концепция за развитието на Пловдив, коментира инж. Тотев.

 Това дава възможности да сме домакини на европейски и световни спортни събития, които освен че работят за имиджа на града, носят и много добавена стойност, допълни той и като пример посочи миналогодишното световно първенство по гребане, когато над 2200 спортисти съживиха града през август.

 Следващата седмица предстоят срещи с организационния комитет на световното първенство за ветерани през 2016 г. В средата на юли делегация от Община Пловдив и Министерството на спорта ще бъде в Женева, за да заяви кандидатурата на Пловдив за домакин на световното първенство по гребане зо 2018 г.  и на световната купа през 2017 г.

 Вторият гребен канал ще бъде един от най-силните ни аргументи за домакинство, подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

 

7,839 total views, no views today