Начало Събития Първи фестивал за улична култура „Street masters 2013” в Пловдив

Първи фестивал за улична култура „Street masters 2013” в Пловдив

Хип-хоп, бийтбокс, графити, паркур и слаклайн – това е само част от програмата на STREET MASTERS, която бе представена на пресконференция от заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов, Александър Митов, Скилър и участници в първия по рода си фестивал. Община Пловдив дава сцена на всеки, който иска да покаже какво може на улицата.

На 14 и 15 юни в Пловдив ще се проведе първото издание на фестивала STREET MASTERS. Фестът представя различните типове улична култура като хип-хоп танци, графити, музика и алтернативни спортове. Победителите ще могат да направят общ пърформанс и да демонстрират възможностите си на чуждестранни фестивали в рамките на следващата една година.

Организаторите на фестивала обещават да накарат градът да се раздвижи – на сцената на площад „Централен” в Пловдив ще забият едни от най-актуалните изпълнители на българската сцена… и не само.

Програмата ще бъде открита на 14 юни от 16 часа с импровизации по паркур от крюто на двукратния световен шампион Делян Димитров – Дидо. Освен това истинските ентусиасти за това да опитат нещо ново ще могат да се пробват в ходенето на въже в уъркшопа по слаклайн. В състезателната част на деня най-голямото училище за улични танци The Center ще организират хип-хоп денс батъл.

На 15 юни програмата продължава с още батъли. Участниците, които искат да се докажат като най-добрите бийтбоксъри или фрийстайлъри, ще се качат на сцената, където ще застанат рамо до рамо със SkilleR и DJ Станчо – съдиите в тези категории. А през двата дни в рамките на фестивала един срещу друг ще се изправят и кандидатите за графити майстори.

Всички,които искат да участват в състезателните категории могат да го направят в приложението „Be street master” на Facebook страницата на фестивала: facebook.com/streetmasters.festival

Програма

14 юни

Старт: 16:00 часа, площад „Централен”

Демонстрации на Freerun Bulgaria – крю на световния шампион по паркур Делян Димитров-Дидо

Хип-хоп денс батъл – жури: The Center – най-голямата школа за хип-хоп танци в България

Workshop по слаклайн и триклайн, организиран от „Slackline България” в Градската градина

Графити батъл на тема „Града в движение”- жури: Cyborg

15 юни

Старт: 16:00 часа, площад „Централен”

Бийтбокс батъл – жури: SkilleR – световен шампион по бийтбокс

Фрийстайл MC батъл – жури: DJ Stancho – основател на легендарния хип-хоп лейбъл Sniper records

Workshop по слаклайн и триклайн, организиран от „Slackline България” в Градската градина

Графити батъл на тема „Града в движение”- жури: Cyborg

6,777 total views, no views today