Начало Събития Световноизвестният кларинетист Вангел Тангъров закрива „Дни на музиката в Балабановата къща“

Световноизвестният кларинетист Вангел Тангъров закрива „Дни на музиката в Балабановата къща“

Пролетното издание на IV Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ отново представи пред пловдивската публика цяло съзвездие от световни знаменитости и заслужено затвърди имиджа си на едно от най-елитните културни събития в България. Той се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Община Пловдив, Общински институт „Старинен Пловдив“, Министерство на културата и с медийното партньорство на БНР.

 Изключителният  Вангел Тангъров – първи кларинетист на Austin Lyric Opera,  Mid-Texas Symphony и Victoria Symphony – Тексас пристига от Остин (САЩ) специално за концерта си на 22 юни от 18.30 ч. в Балабановата къща, в родния си град Пловдив, където ще  проведе и майсторски клас. Негов партньор на сцената ще бъде изтъкнатата пианистка Екатерина Тангърова, носител на голям брой национални и муждународни награди, която от години също активно концертира в САЩ.

В концерта специално участие ще вземе, по лична покана на Вангел Тангъров, соло валдхорнистът на Симфоничния оркестър на БНР Ясен Теодосиев.

Билети за концерта – в мрежата на Eventim.bg и в залата преди концерта

8,828 total views, no views today