Начало Актуално Седем безплатни концерта в третото издание на „Пътят към върха“ на Бунарджика тази събота

Седем безплатни концерта в третото издание на „Пътят към върха“ на Бунарджика тази събота

плакат

23.06.2023 

Община Пловдив, Отдел „Култура, археология и културно наследство“, район „Централен“ и Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ канят пловдивчани и гости на града на третото издание на „Пътят към върха“. Проектът е част от Културния календар на града за 2023 година.

Събитието, в което на 6 сцени по алеите до върха на Бунарджика ще се състоят 7 концерта с участието на повече от 50 изпълнители, е тази събота – 24 юни.

Началото на детската програма е в 16.00 часа, началото на концертите в 17.30 часа, а  кулминацията е в 21 часа с концерта „Световното кино в музиката“ с участието на Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, заедно с едни от най-добрите джазови музиканти в България – Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов.

Входът е свободен!

 

На Сцена 1 – Акведукта – концерт „Деца в оркестъра“

В концерта ще чуем деца от ЦНСТ „Детска къща“ Пловдив, които ще свирят съвместно с възпитаници на музикална къща „Дивизи“ и професионалните музиканти от Оркестър на Държавна опера Пловдив/.

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00

 

На Сцена 2 – алеята пред Летния театър

В 16.00 часа Галерия ЕТЕРНА представя Детска работилница с педагози по изобразително изкуство.

В 16 часа започват концертите „Джаз за деца“ -  образователно-развлекателни концерти за малки и големи, които дават възможност на публиката да участва активно в изпълненията на джаз пиеси, популярни детски песни, аранжирани в стиловете рагтайм, боса нова, фънк, бибоп, както и на класически пиеси. Участници: Венцислав Благоев – тромпет и водещ, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Михаил Иванов – контрабас и Невена Григорова – барабани, вокал, както и деца – перкусии и песни.

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Начало 16.00

 

На Сцена 3 – пред Фитнес площадката – концерт „Картини от Пиацола“, който  ще ви потопи в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. Това е проект на акордеониста Калоян Куманов и е създаден през 2021 година за стогодишнината от раждането на Астор Пиацола с участието на солистите: Калоян Куманов – акордеон, Виктория Каридова – цигулка, Ралица Ботева – пиано, Едит Унджиян – вокал

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00

 

На Сцена 4 – JAZZ , след фитнес площадката по алеята – концерт DIXIELAND OL’ STARS JAZZTET . От 35 години музикантите са в основата на много успешни формации за стар джаз – Университетски рагтайм бенд, Александров рагтайм бенд, Дикси джоукърс, Фантазиаланд дикси бенд и др. Освен, че са прекрасни инструменталисти, повечето от тях обичат и да пеят, особено заедно с публиката. Това са Невилиян Гемижев – кларинет, Павлин Павлов – тромбон, Александър Куманов – банджо, проф. Владимир Радулов – пиано, Димитър Узунов – туба, Стефан Кожухаров – барабани и Венцислав Благоев – корнет и лидер.

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00

 

На Сцена 5 – на завоя по пътя преди площадката на върха – концерт „Магдалена Петрович от България търси талант“

Магдалена Петрович е българска виолончелистка родена в Сърбия. Участва в различни музикални фестивали – „Rutesheim Cello Academy“ през 2016 г., работейки с Якоб Спан, Вен Син Янг и джаз виолончелистът Стефан Браун както и във фестивала „Пабло Касалс“ – Франция в класа на Никлас Шмид.

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00

 

На Сцена 6  – голямата площадка на върха на Бунарджика

В 19.30 часа е шоуто на Мартин Денев DJ set. Мартин Денев е пианист, кийбордист, композитор и Ди Джей. Завършил е музикално училище в Пловдив с пиано, след това консерватория в Ротердам, Нидерландия, със специалност джаз. Междувременно следва една година джаз пиано в Бъркли, Бостън, а след това латино пиано в Сантяго де Куба. Мартин е участвал на стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време. До 2020г. Мартин Денев живее на о-в Бали, Индонезия, където е музикален директор, продуцент и участва в десетки проекти с музиканти от цял свят.

 

В 21.00 часа започва концерт „Световното кино в музиката“ – едно докосване на душата. Това е един невероятен спектакъл, осъществен от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и прекрасната Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. „Светът на киното в музика“ ни пренася в света на „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин и много други. На сцената освен Плевенска филхармония и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България – Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов отново специално за случая.

 

Край на програмата в 22.30 ч.

2,860 total views, no views today