Начало Актуално Синът на Чарли Чаплин Юджийн представя спектакъла „Чаплин пианисимо“ на Античния театър през юни

Синът на Чарли Чаплин Юджийн представя спектакъла „Чаплин пианисимо“ на Античния театър през юни

poster_100_70

19.03.2024 

Спектакълът с музиката на Чарли Чаплин гостува в София, Пловдив и Варна

 

„Чаплин пианисимо“ е концерт-спектакъл, посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин, който се представя за първи път в България. Публиката ще го види в София на 10 юни в зала „България“, на 12 юни в Пловдив, Античен театър и на 15 юни във Варна във ФК, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Спектакълът се изпълнява под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специални декори. В него звучи музика от филми като „Модерни времена“, „Великият диктатор“, „Хлапето“, „Златна треска“ и „Светлините на рампата“.

Петото дете на великия артист Юджийн Чаплин пристига в България заедно със  световно известният композитор Жан-Паскал Бентюс и пианиста от  Националната висша консерватория „de Musique de Paris“ Силвен Моризе. Тримата ще разкажат живота и творчеството на Чаплин чрез музиката му. Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си баща и ще припомни лични спомени и анекдоти, свързани с кинематографичното му наследство.

Мултимедийният музикален спектакъл „Чаплин пианисимо“ е показан с голям успех по целия свят. Създателите на шоуто искат да представят по атрактивен начин изключителното филмово и музикално наследство на великия комик. Още в началото на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да създава музикални теми, които дават ритъм на сцените във филмите с негово участие. Постепенно той създава цели музикални партитури, които са важна част от въздействието на филмите му.

„Баща ми държеше да контролира изцяло процеса по създаването на един филм – от сценария, през кастинга до музиката, която звучи е него“, споделя Юджийн Чаплин, който години наред остава свързан с музикалния бизнес.

В Пловдив „Чаплин пианисимо“ гостува на 12 юни 2024г. на древната сцена на Античния театър, началото е в 21.00 часа.

Билетите са от 50 до 150 лева и се продават в цялата мрежа на Ивентим и Грабо.

 

Може да ги намерите тук:

https://www.eventim.bg/bg/artist/koncert-spektakl–chaplin-pianissimo-523/profile.html

и тук:

https://grabo.bg/sofia/chaplin-pianissimo-03zg2

 

Снимки: UPI/ Archives of Roy Export Co. Ltd. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated S

2,345 total views, no views today