Начало Актуално ХI Международен фото салон Пловдив 2024 е отворен за участие

ХI Международен фото салон Пловдив 2024 е отворен за участие

IPS_Plovdiv_2024_is_Open_1 IPS_Plovdiv_2024_is_Open_3

IPS_Plovdiv_2024_is_Open_5 IPS_Plovdiv_2024_is_Open_6

19.03.2024

Професионалисти и любители на 8-мото изкуство – фотографията, могат да изпращат свои кадри до 1 май

 

ХI Международен фото салон Пловдив 2024 е отворен за участие. Престижният фотографски форум се провежда под патронажа на FIAP, HPS и НСФА „Янка Кюркчиева“ и с подкрепата на община Пловдив. Събитието е част от Културния календар на града за 2024 г.

Крайният срок е 1 май 2024г. Салонът не приема фотографии, които вече са участвали (включени във финалната селекция) в предишните 10 издания.

Пълен регламент, календар, такси, жури, награди и формуляри за онлайн участие могат да бъдат намерени на официалната страница на Международен фото салон Пловдив: www.photosalon-plovdiv.com

През 2023 г. се проведе успешно 10-тото юбилейно издание, което традиционно включва фото конкурс и множество изложби. При 5, 10 и 20 успешно организирани издания на салон с патронаж на FIAP, федерацията оценява по-добрите салони и техните организатори с плакет-признание. За 10 години, плакетът е сребърен и за Международен фото салон Пловдив това е втората висока оценка на федерацията след бронзовия за 5 успешни издания. Фото салонът под тепетата е едно от все по-ценените международни фотографски събития, провеждани в България и за нас е важно да виждаме все повече родни автори сред многото силни фото творци от близки и далечни държави и континенти. Каним всички професионалисти и любители на най-младото 8-мо изкуство – фотографията, да споделят най-въздействащите си кадри в поредното ни единадесето издание“, сподели от името на организаторите Антон Савов, ЕFIAP, ESFIAP, член на УС На НСФА „Янка Кюркчиева“ и секретар за връзка с FIAP за България.

ХI Международен фото салон Пловдив 2024 се провежда в ШЕСТ дигитални раздела:

1. Отворен ЧЕРНО-БЯЛ

2. Отворен ЦВЕТЕН

3. ПРИРОДА

4. ФОТОЖУРНАЛИЗЪМ (TRAD)

5. ПОРТРЕТ и ТЯЛО

6. СВЕТЪТ на ФОКУС

ПЕТ членно жури от ЧЕТИРИ различни държави ще оценява ТРИ вида участия – „Индивидуални“, „Групови“ и „Младежки“. ДВЕ са новостите тази година – Раздел „Светът на фокус“, заменя „Градски живот“; и нови промоции за участие. Ще бъде присъдена ЕДНА голяма награда – КУПАТА на салона и общо над 150 награди.

Промоции за 2024 година:

1. Младежкото безплатно участие:

Въведената през 2021 г. промоция за младежите продължава. Промените са две – първата е, че възрастовия обхват нарасна с 4 години – вече е от 16 до 25 г. (досега беше до 21 г.), а втората е, че младите фотографи имат право на участие в 3 раздела по избор. Желание ни е да стимулираме младите творци, за много от които, каквато и да е такса е сериозна пречка за участие в подобен форум. През 2021, 2022 и 2023 г. много младежи от страната и чужбина получиха редица награди за своите художествени умения.

2. Нова промоция за индивидуалните участия:

При който и да е избор за участие от 1 до 4 раздела, авторите получават безплатно участие в още два раздела. Примери: Такса за 1 раздел = участие в 3 раздела / такса за 2 = участие в 4; и т.н.

Всеки участник ще получи печатен албум от изданието. Миналогодишния печатен албум за поредна, десета година е с рейтинг от 5 звезди на FIAP!

2,276 total views, no views today