Начало Пловдив днес Стийв Ротъри от Marillion и още звездни китаристи с концерти в Пловдив

Стийв Ротъри от Marillion и още звездни китаристи с концерти в Пловдив

Осмото издание на Международния фестивал на китарата ще се проведе в Пловдив от 17-ти до 19-ти октомври. Той се организира от Община Пловдив и е в рамките на Есенния салон на изкуствата 2013-та.

Първите два дни са посветени на класическата китара, а концертите ще са в Камерната зала на Драматичния театър от 19.00 часа. На 17-ти октомври, четвъртък, любителите на музиката ще могат да се насладят на изпълненията на Гари Райан /Англия/ и китарно дуо „Брускерс“ /Италия/. Вторият ден на сцената ще излязат Ивон Ценер от Германия и голямата атракция трио „Алегриас“ – Клаус Владар, Дмитри Лаврентиев, Такео Сато. Те ще представят атрактивна програма, а любопитното е, че инструментите, на които свирят, са изключително скъпи.

Зрителите ще имат възможността да се срещнат с креативни хора, които движат китарното изкуство напред. Всеки от артистите има своя специфика, която показва колко различна всъщност е китарата, споделиха съорганизаторите Милена и Валентин Вълчеви. Те подчертаха, че фестивалът в Пловдив е много известен и с голям авторитет сред музикалните среди. Артистите се влюбват в Пловдив и в неговата атмосфера, а градът става все по-европейски и по-красив, сподели Валентин Вълчев.

В съботната вечер на 19-ти октомври от 19.00 часа на сцената на Дома на културата китаристът и основател на британските рок легенди Marillion Стийв Ротъри ще представи своя изискан и мелодичен стил на свирене заедно със звездите на Британската китарна академия /BGA/. Стийв е разработил оригинални идеи специално за фестивала в Пловдив и е подбрал група великолепни музиканти, с които да ги изпълни – Дейв Фостър /китара/, Ятим Халими /бас/ и Леон Пар /ударни/.  Предстои ни да се насладим на един изключително интересен концерт. Ангажиментите с Marillion и BGA рядко позволяват на британския китарист да изпълни солови творби и шансът, който Община Пловдив и Международният фестивал на китарата ни предоставят не бива да се пропуска!

Цените на билетите са повече от символични – по 5 лева за първите две вечери и 10 лева за концерта на Стийв Ротъри. Организаторите дават възможност на меломаните и за комбиниран билет – 15 лева за трите концертни вечери.

6,317 total views, no views today