Начало Пловдив днес Общината спечели проект за Комплекс за услуги за деца и техните семейства

Общината спечели проект за Комплекс за услуги за деца и техните семейства

Безвъзмездна финансова помощ в размер на почти 600 000 лева ще получи община Пловдив по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков подписа договор по процедура „Шанс за щастливо бъдеще“ за финансиране на спечеления от общината проект „Изграждане на Комплекс за социално-здравни услуги за деца от 0 до 3 години и техните семейства в Община Пловдив. Операцията се реализира в съответствие с целите и приоритетите, залегнали в политическия документ Национална стратегия „Визия за деинституционализация на децата на Република България“.

В рамките на проекта поетапно ще се разкрият иновативни форми на интегрирани услуги, които ще заменят съществуващия към момента Дом за медико-социални услуги за деца от 0 до 3 години в Пловдив след неговото закриване през 2014 г. Това са: Семейно-консултативен център, Център за детско и майчино здраве, Център за ранна интервенция и дневна грижа за деца в риск и деца с увреждания, Център за психично здраве за деца, Център по приемна грижа, както Специализирана резидентна грижа за малки деца с увреждания

Продължителността на проекта е 14 месеца и чрез неговата реализация ще бъде повлиян животът и бъдещето на деца и техните семейства, приемни и осиновителни семейства, както и персонала на Дом за медико-социални услуги за деца.

5,750 total views, no views today