Начало Актуално Съзвездие от знаменити музиканти в есенните „Дни на музиката в Балабановата къща“

Съзвездие от знаменити музиканти в есенните „Дни на музиката в Балабановата къща“

АФИШ ЕСЕН 2015 (1)Международният фестивал  „Дни на музиката в Балабановата къща“-  едно от знаковите събития в Есенен салон на изкуствата в Пловдив, удостоен през тази година с лейбъла „Европейски фестивал 2015 – 2016“ от Европейската фестивална асоциация, отново ще представи  музиканти със световна слава.

В откриването на 23 септември ще участва един от най-талантливите валдхорнисти на нашето време – дългогодишният соло валдхорнист на Берлинска филхармония Радек Баборак (Чехия) заедно със своя ансамбъл „Баборак“.

26 септември е денят, в който 101 каба гайди ще огласят Античния театър и ще предоставят на публиката неземно преживяване под открито небе в града под тепетата като част от програмата на Празници на Стария град.

На 1 октомври в Деня на музиката  лауреатите на Голямата награда от  Първи Международен конкурс за камерна музика „Пловдив“ – блестящият клавирен квартет АКМЕ от Полша, ще музицират в Балабановата къща. Двама световноизвестни български цигулари, заемащи най-важната оркестрова позиция, участват в есенното издание на елитния форум – Светлин Русев (концертмайстор на Оркестъра на Френското Национално Радио) и Йоанна Каменарска (концертмайстор на Хамбургския филхармоничен оркестър). Сред останалите елитни участници са  френският пианист Тома Енко и виртуозната перкусионистка Василена Серафимова, които току-що записаха първия си компактдиск за “Дойче грамофон“, прекрасната пианистка Ирина Георгиева, атрактивният „Йоцов кларинет секстет“, оркестъра на Държавна опера – Пловдив с техния изтъкнат диригент Диан Чобанов и др.

Билети за концертите се разпространяват в мрежата на eventim.bg, в Билетен център пред Общината и в залите преди концертите.

МФ „Дни на музиката в Балабановата къща“ се осъщестява с любезната подкрепа на Фондация „Америка за България“, Община Пловдив, Фондация „Музикартисимо“, Общински институт „Старинен Пловдив“, Министерство на културата и др.

8,222 total views, no views today