Начало Актуално Театрална школа „Червени Носове“ към театър „Хенд“ празнува 10-годишен юбилей

Театрална школа „Червени Носове“ към театър „Хенд“ празнува 10-годишен юбилей

POSTЕдна от най-ярките театрални школи за младежи в Пловдив празнува 10- годишен юбилей с празничен спектакъл на 22 декември от 19ч. в театър “Хенд”.

Театралната школа „Червени Носове“ към театър „Хенд“ е създадена през 2013 година от Ивомир Игнатов-Кени- актьор, режисьор и директор на театър “Хенд”, по-познат на пловдивчани като клоуна от Главната. Вече десет години той работи с деца на възраст 12-18 години, развива техния талант и потенциал, помага им да бъдат мислещи и чувствителни хора, като възпитава в тях искрена любов към изкуството и театъра. Децата от школата на Кени, някои вече отдавна пораснали, остават свързани завинаги, благодарение на магията, с която той успява да ги вдъхнови.

Всяка година негови възпитаници заемат челни места в класиранията за най-престижните университети по изкуства в България и чужбина. Школата е и домакин на най-новия, но изключително успешен младежки театрален фестивал “Гледай Ти” в Пловдив, който ще има своето второ издание през следващата година.

“Постиженията, наградите, успешните кариери и развитие на децата са огромна гордост и признание за мен. Но това е само бонус, не всички трябва да станат професионални актьори. С годините се убеждавам, че най-важно е школата “Червени Носове” да продължи да бъде една сигурна и приятелска среда, в която младите хора да откриват и развиват себе си чрез изкуството. “- споделя Кени.

Занятията се провеждат всеки вторник и четвъртък от 19 до 21ч. в театър “Хенд”, а представленията на школата се радват на широк публичен интерес.

Юбилеят ще бъде отбелязан с празничния спектакъл “Крал Юбю” на 22 декември 2023 от 19ч. в театър “Хенд”. Програмата продължава с официална церемония и грандиозно Коледно парти. Входът е свободен, а заради очаквания интерес организаторите препоръчват резервация по телефона или на място в театъра. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.
red hat fest all together EVENT

2,736 total views, no views today