Начало Пловдив днес Ученици управляваха Пловдив в инициативата „Мениджър за един ден“

Ученици управляваха Пловдив в инициативата „Мениджър за един ден“

Ученичката от  Езикова гимназия „Иван Вазов“ Петя Бучкова стана първата жена-кмет на Пловдив, макар и за ден. В рамките на 12-тото издание на младежката инициатива „Мениджър за един ден“ Петя заедно с екипа си  Виктория Манова  от Национална Търговска гимназия иНиколай Сапунджиев от Образцова Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ имаха възможността да работят рамо до рамо с екипа на Община Пловдив и да станат съпричастни с управлението на града.

Като ученици от различни пловдивски гимназии получаваме невероятната възможност да бъдем част от инициативата на Джуниър Ачийвмън „Мениджър за един ден“, преминаваща под патронажа на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев. Изключително съм благодарна за гласуваното ми доверие и шансът да заема поста на кмет на Пловдив, макар и за ден, заяви Петя Бучкова и допълни, че мероприятието е рядка възможност младите хора да получат ценни знания и опит от първоизточника, от хората, които всеки ден се срещат с различни проблеми в сферата на бизнеса или управлението на града.  Безценният шанс да се потопим в света на управлението, на ръководството, на лидерството рядко бива получен и считам, че днешният ден ще е белязан с много вълнения, нови познания, неповторими мигове и ценни спомени, каза още Петя. Тя бе въведена в кабинета си от и.д. кмет Розалин Петков. С нея бяха заместник-кметовете Николай и Виктория, Стефан Стоянов и Георги Титюков.

Първите въпроси, с които ще се заемем, са в сферата на екологията, изграждане на нови паркове, места за млади хора и майки с деца, сподели Петя. След интервютата, снимките и камерите деловият ден на младите лидери започна с оперативка със заместник-кметовете.

Тази година в инициативата „Мениджър за един ден“ в Пловдив, подкрепена от общината, се включиха 65 ученици и 22 частни компании, държавни и общински институции.

 

6,630 total views, no views today