Начало Актуално Фондация „Германо-Български център за срещи” с нови дейности и нов Управителен съвет

Фондация „Германо-Български център за срещи” с нови дейности и нов Управителен съвет

3 1

Фондация „Германо-Български център за срещи” представи своите нови дейности и нов Управителен съвет. На събитието присъстваха заместник-кметът Стефан Стоянов, областният управител Дани Каназирева, Н. Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в Република България, почетният консул в Пловдив д-р Мариана Чолакова и други.

Фондацията е създадена през 1993 г. като „Център за срещи на провинция Саксония-Анхалт”, а през 2000 г. се преименува на „Германо-Български център за срещи – Пловдив”.  Седалището на  фондацията е в гр. Пловдив, „Екзарх Йосиф“ 7а.

Тя разширява своите дейности и освен курсовете по немски език за възрастни предлага и:

- Курсове по немски език за деца

- Курсове по икономически немски език

- Подготовка за изпити за владеене на немски език по стандартите на Гьоте-институт

- Организиране на курсове за квалификация и преквалификация за преподаватели по немски език

- Организиране на обучение по български език за германски и други чуждестранни граждани

- Организиране на ориентирани към практиката специализирани семинари, уоркшопове и курсове за работници и работодатели

- Предоставяне на материали на Германо-българската индустриално-търговска камара, Гьоте-институт и Посолството на Федерална република Германия в София за двустранното сътрудничество

- Организиране и провеждане на икономически мероприятия на Германо-българската индустриално-търговска камара, представяне на книги, информационни мероприятия на Гьоте-институт, инициативи на Посолството на Федерална република Германия в България и на български институции, които се стремят към тясно сътрудничество с Германия.

Новият Управителен съвет на фондация „Германо-Български център за срещи” е в следния състав: председател – д-р Мариана Чолакова и членове – д-р Митко Василев, Кармен Щрук, д-р Хорст Щюер, Ценка Прейс. Надзорен съвет – адв. Диан Костадинов. Управител е Лъчезар Тодоров.

2

За контакт:

Лъчезар Тодоров – Управител

е-мейл: [email protected]

Тел.: 032 636171

4,059 total views, no views today