Начало Актуално Фондация „За нашите деца“ със специален празник в Пловдив по повод Международния ден на детето

Фондация „За нашите деца“ със специален празник в Пловдив по повод Международния ден на детето

Над 1100 деца и семейства в риск са получи подкрепа през 2020 г. благодарение на сътрудничеството между фондацията, общината и здравните заведения

2021-06-01_13-54-48-1 2021-06-01_13-54-49-4

Фондация „За нашите деца“ организира незабравим празник за малките пациенти в Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив в Международния ден на детето. Специални гости на тържеството бяха Анести Тимчев, заместник-кмет „Екология и здравеопазване“ на Община Пловдив, изпълнителният директор на организацията д-р Иванка Шалапатова и управителят на болницата д-р Цветанка Лепарова.

Куклено шоу, много балони и специални подаръци бяха част от изненадите, подготвени специално за малките пациенти, които малко преди началото на тържеството бяха превърнати в приказни герои от специално поканен художник, който изрисува личицата им.

„Радвайте се, че имате прекрасни деца, радвайте се, че животът ви е срещнал с добри хора, че можете да им дадете и любов, и прегръдка, и всички останало, от което те имат нужда. Нашите деца ще занесат в бъдещето това, което им дадем. Ако им дадем любов, ще занесат любов“. С тези думи се обърна към родителите и децата Анести Тимчев. По думите му добрите идеи на фондацията трябва да станат добри идеи на обществото, защото те помагат на семействата в риск да отгледат децата си. Над 1100 деца и семейства са подкрепени от фондация „За Нашите Деца“ в Пловдив през изминалата 2020 г. Само за първите три месеца на тази година те са 547.

„Честит празник, мили деца! За мен вълнението днес е голямо, защото виждам прегърнати от майките си деца. Благодаря ви за това, че се грижите и обичате вашите деца. Без вашата обич нашите усилия остават напразни“, обърна се към децата и родителите им д-р Шалапатова.  Тя благодари за доверието на управителя д-р Лепарова и на целия екип на болница „Пълмед“.

„Заедно с лекарите специалисти ние трябва да направим всичко възможно при криза в семейство да сме близо до родителите и до децата“, заяви д-р Лепарова. Тя припомни, че през миналата година 14 деца в Пловдив не бяха оставени от своите родители на грижата на държавата благодарение на партньорството с четирите здравни заведения в Пловдив. 29 деца, родени с увреждания и трудности в развитието, благодарение на подкрепата на екипа на фондацията към родителите, са останали в семействата си. Над 100 родители през миналата година са  посетили курсовете за родителски умения на организацията.

„Благодаря за доверието. Моята лична надежда е, че партньорството ни, уважаеми приятели, и със сътрудничеството на общината, ще продължи“, обърна се д-р Шалапатова към лекарите.

Тя подари на Детско отделение рисунка, олицетворяваща живота, щастието и доброто, за което няма граници, когато сме заедно.

„Надявам се днешният ден да затвърди партньорството между нас, здравните заведения и общината, за да дадем силен старт в живота на децата. Не трябва да позволяваме нито едно дете, заради крехката си възраст, или заради трудностите на родителите му, да бъде изоставено, или да изостане в развитието си“, заяви при срещата си с неонатолозите в Акушеро-гинекологичното отделение на УМБАЛ „Пълмед“ д-р Шалапатова.  Тя благодари на Община Пловдив за подкрепата за затвърждаване на сътрудничеството между здравната и социалната системи в името на децата.

„Честит празник деца, на вас и вашите родители! Честит двоен празник  – 1 юни и 12 годишнина от създаването на екипа на Детско отделение. Благодаря ви, че с много любов и с подкрепата на фондация „За Нашите Деца“ и други организации се грижите за бързото оздравяване на малките пациенти“, заяви още д-р Цветанка Лепарова, управител на УМБАЛ “Пълмед“.

 

Повече за дейността на фондация „За нашите деца“

С разкриването на новия  комплекс в бившия дом „Рада Киркович“ ще бъде разширена и разнообразена дейността и ще може да се помогне на над 1500 деца и семейства годишно.

От началото на годината досега 272  са децата и семейства от област Пловдив, които получиха подкрепа от мобилните услуги, рехабилитационни, логопедични, ранна детска интервенция, ранно детско развитие, медицински услуги и социализиращи дейности. Основната възрастова група, в която се работи е от 0 до 7 години, 240 от тези деца са с трудности в развитието.

Научете повече за дейността на фондация „За Нашите Деца“ и начините, по които можете да помогнете тук.

4,014 total views, no views today