Начало Актуално ФОНДАЦИЯ ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ РОМА ПЛОВДИВ КАНИ НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНО СЪБИТИЕ С ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

ФОНДАЦИЯ ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ РОМА ПЛОВДИВ КАНИ НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНО СЪБИТИЕ С ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

header

municipality

 

СЪБИТИЕТО  ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ  НА 08.04.2024 г. ОТ 10.30 Ч.

В ДОМ НА КУЛТУРАТА „БОРИС ХРИСТОВ“

В ГР. ПЛОВДИВ, УЛ.“ГЛАДСТОН“ № 15

 

Събитието е част от дейностите по проект:№ BGLD-3.002-0006-C01Създаване на център за интегрирани  социални и здравни услуги на едно гише в кв. Столипиново“.

Проектът се финансира по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“,  чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство  2014-2021г.

Проектът се реализира от ОбщинаПловдив, в партньорство с Фондация за регионално развитие „Рома-Пловдив“ и Фондация „Норсенсус Медиафорум“ –Норвегия.

В рамките на проекта /11.04.2022 г. – 30.04.2024 г./ са подкрепени жителите на кв. Столипиново чрез консултации по социални, образователни и здравни въпроси, осъществени са профилактични прегледи за здравно неосигурени лица, осигурен е топъл обяд за хора в неравностойно положение, подобрен е езиковият капацитет на деца и възрастни, както и достъпът до образование.

В рамките на проекта, в кв. „Столипиново“ и извън, него са проведени редица кампании и инициативи, насочени към промяна на негативните нагласи срещу ромското население.

Предстои да бъде въведена в експлоатация нова административна сграда на ул. „Калина” 61 в кв. Столипиново, където на едно място ще се предоставят административни, образователни, здравни и социални услуги, което ще подобри достъпа и качеството на услугите за хора от етнически малцинства.

 

2,330 total views, no views today