pu_obrustalo_kopka

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев направиха символична първа копка на реконструкцията на така нареченото обръщало на бул. „България“ пред Новата сграда на Пловдивския университет, което е част  проекта на Община Пловдив за преасфалтиране на важни пътни отсечки в града.

Пътят, който е входна артерия на Пловдив, ще бъде преасфалтиран, с цел подобряване на носимостта на настилката, осигуряване на достъпна среда, подобряване безопасността на движение на транспортните потоци и добро отводняване на пътя и пътното платно. Предвижда се  изграждане на  ново улично осветление.

Ремонтните дейности ще включват премахване на съществуваща настилка, преасфалтиране с битумизиран трошен камък, полагане на армираща мрежа със стъклени нишки, преасфалтиране с неплътен и плътен асфалтобетон и направа на тротоарна настилка с нови вибропресовани плочи.

„Веднага след приключване на ремонтните дейности  на обръщалото на бул. „България” ще продължим с преасфалтиране на част от ул.”Рогошко шосе”- заяви кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев

6,869 total views, no views today