Начало Актуално Пловдив се присъедини към Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Пловдив се присъедини към Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Община Пловдив се присъедини към Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) в периода 16 – 24 ноември 2013 г., като призова над 200 организации на територията на общината (администрации, асоциации, бизнес структури, учебни заведения и др.) да се включат в инициативата. Поканата беше изпратена по електронен път, защото това е един от начините да се пестят ресурси в администрацията и да се предотврати генерирането на отпадъчна хартия.

Идеята на ЕСНО е да популяризира концепцията за предотвратяване генерирането на отпадъците през цяла една седмица, чрез координиране на дейности на територията на цяла Европа и извън нея. За България, национален организатор е Асоциация на еколозите от общините в България (АСЕКОБ), а координатор на местно ниво е Дирекция „Екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив.

В резултат на поканата за участие в ЕСНО 2013 са регистрирани 12 проекта, включващи над 40 дейности, свързани с предотвратяване образуването на отпадъци, повторната употреба и рециклирането, които ще се проведат в периода 16 – 24 ноември 2013 г.. Подробна информация за участниците и проведените от тях дейности ще бъде публикувана на официалната интернет страница на Община Пловдив, а най-добрите проекти ще бъдат отличени.

5,657 total views, no views today