Начало Пловдив днес „Пловдив чете” подкрепя Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

„Пловдив чете” подкрепя Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

56 събития с участието на над 100 писатели и поети от България и чужбина са включени в програмата на тазгодишното  ХІІ издание на фестивала на книгата „Пловдив чете”, което се провежда от 17 до 22 юни под патронажа на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев.

Това съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов на пресконференция в общината в навечерието на едно от най-знаковите събития в културния календар на града.

Трите големи пловдивски издателства – ИК „Хермес”, ИК „Жанет” и „Летера”, които са сред водещите в България, вече 12-и път обединяват усилията си, за да направят щастливи пловдивските читатели, като на ротационен принцип едно от тях се грижи за организацията и програмата на проявата.

Събитието, както и базарът „Алея на книгата”, който за поредна година се организира пред Централна поща, ще бъде открито утре от 11 ч. и се очаква с нетърпение от четящите пловдивчани, тъй като по традиция посетителите могат да се възползват от специални отстъпки при закупуването на книги.

Стефан Цанев, Владимир Зарев, Теодора Димова, Валентина Радинска, Емил Тонев, Мирела Иванова са само няколко от над стотината популярни и обичани автори, които се включват във фестивалната програма, отбеляза Надя Фурнаджиева от Издателство „Летера”, което е тазгодишния домакин на „Пловдив чете”.

Надя Фурнаджиева благодари на Община Пловдив за оказаната за пореден път подкрепа и отбеляза, че ХІІ издание се посвещава на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

Официалното откриване на Фестивала е на 17 юни (вторник) от 20:30 ч. в Новотел „Пловдив”.

ПРОГРАМА НА „ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“ 2014

5,732 total views, no views today