Начало Пловдив днес Видеонаблюдение в Стария Пловдив, 96 пешеходни пътеки със сигнализация

Видеонаблюдение в Стария Пловдив, 96 пешеходни пътеки със сигнализация

 Кметът инж. Иван Тотев и роденият в Пловдив Петър Манджуков подписаха днес договор за дарение, насочено към подобряване на сигурността и повишаване безопасността на гражданите.

 Преди 4-5 месеца г-н Манджуков изрази желанието си да дари нещо на Пловдив и попита от какво имаме нужда. Като голям град,  Пловдив има големи потребности. Стигнахме до извода, че най-добре е да подобрим сигурността в Стария град, която е много важна не само да гражданите на Пловдив, а и за неговите посетители и имиджа на града като туристическа дестинация. Искахме да направим по-безопасни и пешеходните пътеки, което рефлектира върху живота и здравето на нашите съграждани и особено на най-малките от тях, разказа инж. Тотев.

 32-те супер модерни мегапикселови камери в Стария град с максимално висока разделителна способност вече са факт. На 78 пешеходни пътеки по основни булеварди, в близост до училища и детски градини е изградена допълнителна светодиодна светлинна сигнализация, 18 пешеходни пътеки са оборудвани със звукова сигнализация. Същевременно е модернизиран и Центърът за видеонаблюдение на площад „Централен” 1, който е част от основната система за сигурност в града.

 Предстои включването на видеосигнала и в Четвърто районно управление на полицията, за да се реагира при необходимост максимално бързо и да се оказва съдействие на денонощните петрулки двойки в архитектурния резерват.

 Пловдивчани реално са избрали сегашното ръководство на общината, защото това са хора, които много добре и много сериозно разглеждат проблемите на града и за мене беше удоволствие на общувам с кмета Иван Тотев и заместник-кмета Александър Държиков, коментира Петър Манджуков. Той призна, че силно желаел за 70-годишнината си да направи дарение на своя роден град, тъй като по майчина линия е трето поколение пловдивчанин.

 Когато човек прави дарение – особено на моите години , трябва вътрешно да е много силно убеден, че то няма да бъде изпробвано в никакви други миманси. Благодаря на екипа на общината, че експедитивно и чисто прие моето желание, подчерта Манджуков.

 Според кмета инж. Иван Тотев, с помощта си за съграждането на православния храм в район „Тракия” и със сегашното си дарение Петър Манджуков е истински последовател на най-големия дарител в пловдивската история Димитър Кудоглу. Затова той ще внесе в Общинския съвет предложение да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Пловдив”.

 Благословение към дарението отправи Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, който заедно с останалите официални лица посети Центъра за видеонаблюдение. На церемонията в заседателната зала на Община Пловдив присъстваха областният управител Здравко Димитров и директорът на ОД на МВР старши комисар Тодор Чонов.

Припомням, че дарението бе прието с благодарност от Общински съвет – Пловдив през септември тази година.

6,858 total views, no views today